Canon 10 x 42 L IS

Koda:

Zaloga : Prosimo pokličite

1.940,00 €
1.881,80 €

Popust: -3,00 %

Blagovna znamka:Canon

Z robustnim vodoodpornim ohišjem, ki ščiti Canonove najkakovostnejše leče serije L, nudi daljnogledom 10x42L IS WP brezprimerno jasnost in stabilno polje območja delovanja.Značilnosti
  • Kakovost L-leč – najboljša v precizni optiki

  • Optični stabilizator slike

  • Groba vodoodporna zgradba

  • 10-kratna povečava

  • Izredno velika 4,2 mm izhodna zenica

  • Tehnologija proti zarositvi

  • 16 mm okular LER

  • Širok 65° vidni kotProfesionalna kakovost leče... za daljnoglede.

Profesionalna zmogljivost
Daljnogledi 10x42L IS WP so prvi, ki jim je Canon vtisnil rdeč obroč serije L, tj. znak, ki je bil do zdaj rezerviran za Canonove najboljše profesionalne fotografske leče, ki so vrhunec Canonovih 60-letnih izkušenj na področju oblikovanja in izdelovanja natančne optike.

Ob višanju standardov za optiko imajo daljnogledi na obeh straneh 2 elementa leče UD (Ultra-low Dispersion). Ti elementi, ki jih je razvil Canon, so učinkoviti pri odpravljanju kromatične aberacije, tj. mavrične popačenosti, ki se pojavlja pri manj kakovostnih daljnogledih. Rezultat je izjemno svetla, visokokontrastna in 10-kratno povečana jasnost pogleda.

Ostati zanesljiv
Za odpravljanje tresljajev, ki nastanejo zaradi držanja v roki, v premikajočem se vozilu ali na ladji, nudijo daljnogledi 10x42L IS WP Canonov stabilizator slike (IS) s prizmo VAP (Vari-Angle Prism). Majhni žiroskopi zaznajo še najmanjši premik, medtem ko mikroprocesor upravlja posebno prizmo, da popravi kot lomljenja vstopne svetlobe.

V vseh vremenskih pogojih
Zasnovani, da prestanejo najhujše zunanje pogoje, daljnogledi 10x42L IS WP so povsem vodoodporni. Oblika ima viden oprijem za mokre pogoje in robustno gumijasto zunanjost, ki bo prestala vse vaše dogodivščine.

Proti zarositvi
Za preprečitev zarositve notranjih elementov leče, ki nastane zaradi vstopanja vlage, so vse zunanje površine prevlečene s posebno kovino. Le-to deluje skupaj s posebnimi tesnilnimi obročki in uporabo vodoodpornih lepil na vseh zunanjih stičnih točkah, ki preprečujejo, da bi vodne molekule prodrle skozi zunanje ohišje.

Precizna optika
Površine vseh elementov leč so prevlečene s Canonovim premazom Super Spectra. To zagotavlja žive visokokontrastne slike z natančno uravnavo barv tako, da se odstranijo neželeni notranji odboji, ki povzročajo "preslikave" (dvojne slike) in "izpranost" (nizek kontrast, izprane slike). Izjemno velika 4,2 mm izhodna zenica omogoča široko vidno polje pri šibki svetlobi.

Zadovoljiv
Vsi elementi daljnogledov 10x42L IS WP so bili zasnovani za udobno gledanje. Širok 65° vidni kot zajame široko obzorje, 16 mm okular LER pa zmanjša zasenčenje ("učinek tunela"), ki se lahko pojavi pri uporabnikih korekcijskih očal. Korekcijski pogled preprečuje neželene napake korekcije dioptrije in razširljive obročke lahko prilagodite z vrtenjem.


Več na strani proizvajalca