Digitalni fotoaparat SONY ILCE-7RM2

Koda:ILCE7RM2B.CEC

Zaloga : DA

2.159,99 €

Popust: Pokličite za vaš popust in zalogo

Blagovna znamka:Sony

Novi CMOS-senzor polnega formata z osvetlitvijo ozadja - Fotoaparat ?7R II je prvi fotoaparat na svetu s 35 mm CMOS-senzorjem polnega formata z osvetlitvijo ozadja, ki doseže ločljivost približno 42,4 milijona slikovnih pik, kar dopolnjuje še razširjen razpon občutljivosti in izredno tiho delovanje. Fotoaparat nima optičnega nizkoprepustnega filtra, ki lahko vpliva na ostrino, zato je vsaka slika čista in jasna od roba do roba.

Hitri mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ X™ - S tehnologijo za reprodukcijo podrobnosti tudi pri manjših vrednostih zaslonke snemajte pristnejše in podrobnejše slike vrhunskih barv z manj uklona in šuma. Mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ X natančno obdela podatke slikovnega senzorja z 42,4 milijona slikovnih pik, kar zagotavlja še jasnejšo sliko.

Vsi objektivi FE imajo lahko najv. loč. - Visoko zmogljivost fotoaparata ?7R II za fotografiranje v visoki ločljivosti z 42,4 milijona slikovnih pik omogoča rastoča družina objektivov FE (35 mm združljivi objektivi serije E polnega formata). Z večjim številom slikovnih pik smo poskrbeli, da se ujemajo s senzorji polnega formata.

Hitro hibridno samodejno ostrenje zdaj pokriva več - Visokozmogljivi slikovni senzor podpira hitro hibridno samodejno ostrenje, ki običajno samodejno ostrenje presega po celovitosti, hitrosti in odzivnosti. Točke 399-točkovnega samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem središča pokrivajo 45 % slike, kar pri digitalnih fotoaparatih s senzorji polnega formata predstavlja največjo pokritost. Vključeno je tudi 25-točkovno kontrastno samodejno ostrenje.

5-osni stabilizator slike - Ta stabilizacijski sistem je izjemno natančno nastavljen, da senzorjem za visoko ločljivost slik omogoča, da med prostoročnim slikanjem slik z ločljivostjo 42,4 milijona slikovnih pik pravilno odpravijo pet vrst učinkov tresenja fotoaparata. Izravnava je enakovredna 4,5-stopenjski višji hitrosti zaklopa, kar vam omogoča, da izkoristite več hitrosti zaklopa.

Snemanje videoposnetkov v ločljivosti 4K - Posnetki v ločljivosti 4K s celovitim branjem slikovnih pik brez postopka združevanja slikovnih pik v formatu Super 35 mm imajo višjo ločljivost in vrhunsko čistost kot običajni posnetki v 4K. Format XAVC S omogoča snemanje v tehnologiji 4K z najvišjo bitno hitrostjo 100 Mb/s. Tako posnetek ujame tudi najmanjše podrobnosti prizora.

Z iskalom XGA OLED Tru-Finder™ vsak pogled postane vizija - Z 0,78-kratno povečavo je XGA OLED Tru-Finder med iskali digitalnih fotoaparatov v samem svetovnem vrhu. Iskalo XGA OLED Tru-Finder tako prikazuje učinke nastavitev fotoaparata z vrhunsko ločljivostjo, kontrastom in globino. Zmogljivost fotoaparata ?7R II z 42,4 milijona pik pride do izraza tudi s pomočjo premaza ZEISS T*, ki zagotavlja, da je na iskalu čim manj odseva.

Trpežno ohišje iz magnezijeve zlitine - Priročno ohišje fotoaparata ?7R II je zanesljivo in zasnovano za pogosto uporabo. Njegova notranja struktura ter zgornji, prednji in zadnji del so narejeni iz magnezijeve zlitine, zato je fotoaparat odporen na vsakršne razmere na terenu.

Odporen zaklop z zmanjšanimi vibracijami - Novi zavorni mehanizem zaslonke zmanjša tresljaje sprednje/zadnje mehanične zavese za približno 50 % . Če želite tresljaje še dodatno zmanjšati, uporabite elektronsko prednjo zaveso. To zmanjša tresenja fotoaparata, kar lahko zamegli podrobnosti na posnetkih z 42,4 milijona slikovnih pik, in ima pozitivne učinke na zaslonko. Na testiranjih je namreč zdržala kar 500.000 ciklov.

Tiho fotografiranje - Tiho fotografiranje je fotografiranje z elektronsko zaslonko. Ta ne povzroča tresljajev, zato lahko snemate fotografije visoke ločljivosti brez tresenja fotoaparata. Ta način omogoča fotografiranje brez šuma in z njim ne boste motili dogodkov v zaprtih prostorih ali živali v naravi. Način tihega fotografiranja je idealen za vse priložnosti, kjer je nujno, da se ohrani tišina.

Povezavi Wi-Fi® in NFC omogočata enostavno izmenjavo slik - Prek vgrajene povezave Wi-Fi® in NFC fotoaparata ?7R II lahko slike ali posnetke mp4 hitro in enostavno z dotikom prenesete v pametni telefon ali tablični računalnik. Nato sliko ali posnetek enostavno prenesete v najljubšo družabno omrežje.

Aplikacije PlayMemories Camera dodajo osebno noto - Prek Sonyjeve aplikacije za prenos lahko v fotoaparat prenesete nove funkcije in možnosti. Na voljo so še aplikacije za dodajanje učinkov fotografijam in videoposnetkom za povečanje in izražanje ustvarjalnosti ter druge aplikacije, ki med drugim omogočajo, da pametni telefon uporabljate kot daljinski upravljalnik za fotoaparat.

Izboljšano samodejno ostrenje oči - Za več svobode pri fotografiranju premikajočih se predmetov je samodejno ostrenje oči zdaj na voljo tudi v načinu AF-C. Ostrenje samodejno zazna oči in jim sledi.

Oči so lahko vedno izostrene - Znatno natančnejše samodejno ostrenje oči (na voljo pri AF-C) zagotavlja dosledno uporabno samodejno ostrenje oči osebe, tudi če je ta v gibanju. To zanesljivo orodje je izjemno učinkovito pri zagotavljanju uspešnejših izostrenih portretov z manj neuspešnimi fotografijami.

Združljivost s številnimi izmenljivimi objektivi - 5-osni stabilizator slike omogoča neprekosljivo svobodno fotografiranje iz roke z več različnimi izmenljivimi objektivi. Kratka hrbtna razdalja fotoaparata ?7R II omogoča uporabo več objektivov.

Stabilna slika iskala - Med fotografiranjem lahko odpravljanje učinkov tresenja fotoaparata spremljajte v iskalu ali na LCD-zaslonu tako, da do polovice pritisnete sprožilo ali povečate sliko, med snemanjem videoposnetkov pa tako, da odprete način za videoposnetke. Tudi ko uporabljate teleobjektiv ali makroobjektiv, lahko enostavno in zanesljivo prilagajate okvirjanje in ostrenje.

Profil slike - Videoposnetke pred snemanjem natančno prilagodite tako, da nastavite stopnjevanje, barve in podrobnosti. Prilagojene parametre lahko kot profil shranite z drugimi nastavitvami, za poznejšo uporabo pa lahko shranite do 7 profilov (PP1-PP7).

Nastavitev gama S-Log2 - Sonyjeva lastniška nastavitev, ki je uporabljena pri profesionalnih videokamerah, ustvarja 1300 % širši dinamični razpon za tekoče stopnjevanje z boljšimi svetlimi in temnim deli. Z barvnimi prehodi pri končni obdelavi lahko zagotovite optimalno kakovost fotografij z nizko stopnjo šuma in izjemno bogatimi podrobnostmi, s katerimi dosežete različne vrste izraza slike. Če izberete nastavitev gama S-Log2, je na voljo občutljivost senzorja ISO 800 ali višje.

Jasna slika prek HDMI - Ta funkcija podpira ločljivost 4K in Full HD ter omogoča prenos nestisnjenega videoposnetka na zunanji snemalnik ali zaslon. S to funkcijo lahko celo sliko posnamete tudi s fotoaparatom tudi pri izhodnem signalu. Priložena zaščita za kable varuje vtičnice in preprečuje, da bi se kabli pomotoma izklopili, zato lahko fotografirate brez skrbi.

Natančnejše izravnavanje beline - ?7R II nudi več korakov izravnavanja beline (dvakrat več kot na jantarno-modri osi; in štirikrat več kot na zeleno-škrlatni osi) kot prej. S tem lahko resnično prefinjeno nastavite ravnovesje beline in zagotovite naravnejše barve.

Nadzor svetlosti - Ta funkcija spremeni hitrost zaklopa in tako poveča svetlost slike ter jo lahko za enostaven dostop za fotografiranje zvezdnatega neba ali drugega temnega prizora nastavite na prilagodljiv gumb.

Najnižja hitrost zaklopa v načinu ISO Auto - Ko slikate premikajoče se objekte, zameglitev preprečite tako, da zaslonko nastavite na hitrost, pri kateri se v načinu ISO AUTO občutljivost ISO začne spreminjati (v načinu P ali A ali večstopenjskem odpravljanju šumov).

1200-območno ocenjevalno merjenje - 1200-območno ocenjevalno merjenje in samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem omogočata natančno nastavitev moči osvetlitve z zunanje bliskavice, ki dopolni svetlobo iz okolja. Izberite način merjenja: večsegmentno, središčno ali točkovno.

Prednostna nastavitev za AF-C/AF-S - V načinih ostrenja AF-S (samodejno ostrenje enega posnetka) ali AF-C (neprekinjeno samodejno ostrenje) nastavite prednost ostrenja samo pri fotografiranju predmeta, ki je izostren. Ko predmet ni izostren, izberite prednost sprožitve, za natančno ostrenje pri fotografiranju premikajočih se predmetov pa izberite funkcijo Balanced Emphasis, ki uravnoteži samodejno ostrenje in možnosti sprožitve.

Način AF-A - V tem načinu sprožilo pritisnite do polovice in fotoaparat bo sam zaznal, ali se predmet premika ali ne, nato samodejno preklopi med načinom samodejnega ostrenja AF-S, da se osredotoči na predmet v žarišču, in načinom AF-C za nadaljnje nastavljanje ostrine. To je uporabno, ko fotografiramo več predmetov naenkrat in da se izognemo ročnemu preklopu načina samodejnega ostrenja.

Ustvarjalen slog - Z nastavitvijo ustvarjalnega sloga lahko poudarite značaj posnetega prizora. Enostavno izberite eno izmed 13 nastavitev (Vivid, Portrait itd.) in fotoaparat bo samodejno prilagodil parametre slike. Po želji lahko natančno nastavite tudi kontrast, nasičenost in ostrino.

Auto HDR (visoki dinamični razpon) - Funkcija Auto HDR združuje najboljše podrobnosti treh osvetlitev. Poveča dinamični razpon slik od najtemnejših do najsvetlejših delov in ujame vse odtenke, ki jih vidite s prostim očesom.

Dinamično optimiranje razpona (DRO) - Pri slabi osvetlitvi funkcija DRO popravi slike, da so te čistejše, imajo naravnejše odtenke z več podrobnostmi v svetlejših in temnejših delih. Funkcijo lahko uporabljate pri neprekinjenem fotografiranju in fotografiranju premikajočih se predmetov.

Večstopenjsko odpravljanje šumov - Ta način s kombinacijo štirih posnetkov znatno zniža stopnjo šuma in izboljša občutljivost, zato temne prizore lahko snemate brez stojala ali bliskavice. Zamegljenost zaradi tresenja fotoaparata je zmanjšana, kontrast je višji in podrobnosti je več.

Povečava ostrenja in funkcija izostritve modrine - Za enostavnejše ročno uravnavanje ostrenja pri fotografiranju ali snemanju videoposnetkov lahko sliko povečate. S funkcijo za poudarjanje robov obarvate najbolj izostrene dele in tako enostavno potrdite ostrenje.

Povečava ostrenja in funkcija izostritve modrine - Za enostavnejše ročno uravnavanje ostrenja pri fotografiranju ali snemanju videoposnetkov lahko sliko povečate. S funkcijo za poudarjanje robov obarvate najbolj izostrene dele in tako enostavno potrdite ostrenje.

Capture One (za Sony) - Capture One Express (za Sony) je brezplačna programska oprema za visokokakovostno končno obdelavo podatkov v obliki zapisa RAW. Kupite Capture One Pro (for Sony), če potrebujete združljive funkcije, npr. prilagajanje in fotografiranje ob povezavi z računalnikom.

Deluje z iMovie in Final Cut Pro X - Izdelek je združljiv s programsko opremo Final Cut Pro X in iMovie.

Imaging Edge™ – funkcije Remote, Viewer in Edit - Z namiznimi aplikacijami Imaging Edge lahko dvignete raven svoje fotografije. S funkcijo "Remote" lahko upravljate in nadzirate fotografiranje v živo na računalniškem zaslonu, funkcijo “Viewer” uporabite za hiter predogled, ocenjevanje in izbiro fotografij v velikih knjižnicah slik, s funkcijo "Edit" pa pretvorite podatke RAW v visokokakovostne fotografije za pošiljanje. Kar najbolj izkoristite Sonyjeve datoteke formata RAW in učinkoviteje upravljajte svoje delo.

Več na strani proizvajalca